Grönkålspasta är dagens recept. 💚☺️ Det är limabönor i men det smakas inte. Jag känner grönkål, vitlök och ost mest.
Det är lite oklart för mig, när det gäller grönkålens säsong. Säsongsmat säger oktober-februari, Säsongens bästa och Årstiderna säger oktober-mars, Sydgrönt och Från Sverige säger juni-februari. Det beror väl på sort, tänker jag.
Jag utgick från VEGOs recept.
Grönkålspasta
Mängd: 2 st 120 cl skålar
Ingredienser:
400 g Zeta Strozzapeti glutenfri (~ 760 g kokt)
Sås:
200 g grönkål (~ 220 g kokt)
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
800 g kokta limabönor
25 g solrosfrön
30 g Valio Oddlygood Top-Notch Original Grated
30 g olivolja
1 krm malen svartpeppar
1 tsk torkad basilika
2 tsk torkad persilja
2 tsk salt
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten och salt i en kastrull. Koka upp. Häll i spaghetti. Koka i 12-13 minuter. Rör om då och då. Häll i durkslag. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Skölj grönkål. Dra av blad. Grovriv. Koka i 3 minuter. Häll i durkslag. Häll grönkål och vatten i en kastrull. Mixa så slätt det går med stavmixer. Skala och finhacka vitlök. Skölj limabönor i durkslag. Blanda i vitlök, limabönor, solrosfrön, ost, olivolja, svartpeppar, basilika, persilja och salt. Mixa så slätt det går. Blanda i pasta. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar