Det är dag 28 på Rice and Wildrice Month. Citron- och parmesanris är dagens recept. 🍋🧀🍚☺️
Citron- och parmesanris
Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 580 g
Ingredienser:
1 msk finrivet citronskal (från 1 citron)
1 msk citronsaft
20 g olivolja
40 g Valio Oddlygood Grand Italian Style
1 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
500 g kokt långkornigt ris
1/2 tsk salt
1 nypa malen vitpeppar
1 nypa malen muskotnöt
Garnering:
Finrivet citronskal
Valio Oddlygood Grand Italian Style
Instruktioner:
Skölj och finriv citron. Dela och pressa saft. Häll citronskal, citronsaft, olivolja, parmesan och havremjölk i en kastrull. Värm en spisplatta på medelvärme. Värm tills oljan slipper ut och parmesan börjar smälta. Ta bort kastrullen. Blanda i ris, salt, vitpeppar och muskotnöt. Häll i skål. Strö över citronskal och parmesan. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Muraho!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar