Dagens recept Ă€r Limonada, mexikansk limeade (lemonad med lime) och mineralvatten! đđ© đČđœ
Lola's Cocina sÀger:
"Limonada is a type of agua fresca made with freshly squeezed lime juice, sugar (or simple syrup), and sparkling or mineral water. Agua de limĂłn, on the other hand, is made with still water."
Se mitt recept pÄ Agua de Limón!
Lola's Cocina skriver:
"Many countries in Latin America have their own version limonda. I’ve tasted one in Colombia made with coconut milk and Brazilian limeade is made with sweeten condensed milk. Both are delicious. In Mexico, however, limonada is made with fresh lime juice, mineral water, and sugar or simple syrup. It is also referred to as limonada preparada or agua de limĂłn con gas."
Lola's Cocina tipsar:
"PRO TIP: Mix it with the mineral or sparkling water just before serving to preserve the fizziness of the drink. [...]
Use your favorite sweetener. I make a simple syrup by boiling equal parts water and sugar, but you can use regular sugar, honey, agave, or your sweetener of choice to make this recipe."
M.a. kitchen varnar:
"•Don’t be tempted to use ice for cooling your drink, or if you do, make sure you drink it right away or it will become too watery and ruin the bubbles of the sparkling water.
•So, make sure your sparkling water is very cold, this way you won’t feel the need to add ice."
Lola's Cocina tar 4 msk limesaft, 3.54-4.72 dl mineralvatten ("club soda or sparkling water will also work") och 4 msk sockerlag. Serveras med 2.37 dl is.
Lime delas och saft pressas. Is hÀlls i tvÄ glas sÄ de Àr halvfulla. 2 msk limesaft och 1.77-2.36 dl mineralvatten hÀlls i varje glas. 1 msk sockerlag blandas i i taget. Serveras direkt.
2 portioner.
The other side of the tortilla gör Limonada Mexicana med 9.46 dl mineralvatten, 4 msk strösocker, 2.37 dl limesaft (ca 8 stora limes) och limeskivor. Serveras med is och limeskivor.
Lime pressas. Socker blandas i. HÀlls i tillbringare. Mineral tillsÀtts. Limeskivor blandas i. Serveras med is och eventuellt limeskivor.
6 portioner.
M.a. kitchen anvÀnder 1.18 dl strösocker och 1.18 dl vatten, 8-10 stora limes, 14.19 dl mineralvatten. Serveras eventuellt med limeskivor.
Strösocker och vatten hÀlls i en liten kastrull. Sjudas i ca 5 minuter pÄ medellÄg vÀrme eller till "syrup thickens a bit". Svalnas till rumstemperatur. HÀlls i flaska. Kyls. Lime pressas. Silas till stor mugg eller skÄl. 2 msk limesaft och 2 msk sockerlag hÀlls i ett cocktailglas. Fylls pÄ med mineralvatten. Garneras med limeskivor. Blandas.
6 portioner.
Jag utgick frÄn Lola's Cocina. Observera att anpassa mÀngderna efter hur stort glaset Àr.
Lola's Cocina tar 2 msk limesaft och 1+ msk sockerlag och 1.77-2.36 dl mineralvatten i ett glas.
M.a. kitchen anvÀnder 2 msk limesaft och 2 msk sockerlag och 2.36 dl mineralvatten i ett cocktailglas.
Limonada
MĂ€ngd: 2 st 30 cl glas
Ingredienser:
4 msk limesaft (frÄn 2 limes)
4 msk ICA Sötströ
4 dl kallt mineralvatten
Limeskivor
Instruktioner:
Skölj lime. Dela och pressa saft i tillbringare. Blanda i sötströ. Skölj lime och skÀr i tunna skivor. HÀll 2 msk limesaft och 2 msk sötströ i ett glas. HÀll i 2 dl mineralvatten. Blanda. HÀll i limeskivor. Servera direkt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Nos vemos!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar