12 april är Linssoppans dag! Supermiljöbloggen säger att bloggarna Lotta Brinck, Ika och CrimsonAnn skapade Linssoppans dag 2011. Lins- och äpplesoppa kombinerar linser och äpple, en smällträff!
* Med mitt recept blir linserna mjuka men med tuggmotstånd, men till det här receptet lät jag de stå så de var ännu mjukare, så mjuka som jag vill ha de i soppa
Lins- och äpplesoppa
Mängd: 2 st 100 cl skålar
Ingredienser:
1 liten gul lök
2 äpplen (~ 270 g)
20 g solrosolja
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen ingefära
4 dl vatten
3 dl äppeljuice från koncentrerat
4 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
Instruktioner:
Skala och finhacka lök. Skölj äpple. Skala, kärna ur och finhacka äpple. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll solrosolja i en stekpanna. Värm. Tillsätt lök och äpple. Fräs i 15-16 minuter. Häll i spiskummin, kanel och ingefära. Fräs i 1 minut. Häll i en kastrull. Höj värmen till hög. Häll i vatten. Koka i 3-4 minuter. Skölj linser. Blanda i linser, äppeljuice, havremjölk, salt och svartpeppar. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Baaj!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar