lördag 22 mars 2025

Havre- och nyponbollar

22 mars är dag 22 på Nutrition Month och dag 6 på Nutrition & Hydration Week! Havre- och nyponbollar är dagens recept. ☺️
Jag utgick från Havre- och saffranbollar.


Havre- och nyponbollar

Mängd: 5 st 5 cm i dm stora bollar 

Ingredienser:
1 nypa salt
3 msk ICA Sötströ 
30 g nyponskalsmjöl   
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt 
2 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 
100 g Naturli' Ekologisk Vegan Block 
Riven kokos 

Instruktioner:
Blanda salt, nyponskalsmjöl, sötströ och havregryn i en skål. Blanda i havremjölk. Tillsätt smör och nyp ihop. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Ha det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar