lördag 15 februari 2025

Banan-, jordnötssmör- och chokladgodis

15 februari är dag 15 på Fibre February och Snack Food Month. Banan-, jordnötssmör- och chokladgodis är dagens recept. 


Nostalgi, alltså! Det här gjorde vi många gånger i min barndom. Mamma kunde inte hitta receptet så jag experimenterade med mängder. Och veganiserade, såklart. Chokladen jag tog Stahlberg Dark Cocoa Baking Drops som jag köpte på Maxi.


Banan-, jordnötssmör- och chokladgodis

Mängd: 20 st

Ingredienser: 
2 bananer (~ 510 g) 
75 g creamy jordnötssmör 
20 g kokosolja 
185 g Stahlberg Dark Cocoa Baking Drops
Riven kokos 

Instruktioner: 
Lägg bakplåtspapper i matlådor. Skala banan och skär i 2 cm skivor. Bre på generöst med jordnötssmör. Lägg skivor i matlådor. Fryst i minst 5 timmar. Häll kokos i mugg. Ta ut matlådor. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vatten i en kastrull. Sjuda. Häll kokosolja och choklad i en skål. Smält över vattenbad. Häll choklad i mugg. Stoppa knivspets i botten på bananskiva med banansidan upp. Doppa i choklad. Lägg i matlåda. Strö över kokos. Upprepa. Fryst i minst 2 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frys.

Bar lo eok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar