15 februari är dag 15 på Fibre February och Snack Food Month. Banan-, jordnötssmör- och chokladgodis är dagens recept.
Nostalgi, alltså! Det här gjorde vi många gånger i min barndom. Mamma kunde inte hitta receptet så jag experimenterade med mängder. Och veganiserade, såklart. Chokladen jag tog Stahlberg Dark Cocoa Baking Drops som jag köpte på Maxi.
Banan-, jordnötssmör- och chokladgodis
Mängd: 20 st
Ingredienser:
2 bananer (~ 510 g)
75 g creamy jordnötssmör
20 g kokosolja
185 g Stahlberg Dark Cocoa Baking Drops
Riven kokos
Instruktioner:
Lägg bakplåtspapper i matlådor. Skala banan och skär i 2 cm skivor. Bre på generöst med jordnötssmör. Lägg skivor i matlådor. Fryst i minst 5 timmar. Häll kokos i mugg. Ta ut matlådor. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vatten i en kastrull. Sjuda. Häll kokosolja och choklad i en skål. Smält över vattenbad. Häll choklad i mugg. Stoppa knivspets i botten på bananskiva med banansidan upp. Doppa i choklad. Lägg i matlåda. Strö över kokos. Upprepa. Fryst i minst 2 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frys.
Bar lo eok!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar