25 januari är dag 25 på Fiber Focus Month, Oatmeal Month och Baking Month. Dadel- och mandelbollar är dagens recept. 😊
Dadel- och mandelbollar
Mängd: 5 st 5 cm i dm bollar
Ingredienser:
100 g färska dadlar (~ 75 g urkärnade)30 g mandlar
1/2 tsk malen kanel
2 msk ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
20 g glutenfritt havremjöl
50 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block
4 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Riven kokos
Instruktioner:
Finhacka dadlar. Finhacka mandlar. Blanda dadlar, mandlar, kanel, sötströ, havregryn, havremjöl i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i havremjölk. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Tofa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar