lördag 25 januari 2025

Dadel- och mandelbollar

25 januari är dag 25 på Fiber Focus Month, Oatmeal Month och Baking Month. Dadel- och mandelbollar är dagens recept. 😊


Dadel- och mandelbollar 

Mängd: 5 st 5 cm i dm bollar 

Ingredienser:
100 g färska dadlar (~ 75 g urkärnade)
30 g mandlar 
1/2 tsk malen kanel 
2 msk ICA Sötströ 
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
20 g glutenfritt havremjöl 
50 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block 
4 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free  
Riven kokos

Instruktioner:
Finhacka dadlar. Finhacka mandlar. Blanda dadlar, mandlar, kanel, sötströ, havregryn, havremjöl i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i havremjölk. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Tofa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar