6 september är dag 6 på Organic September och indiska Nutrition Week. Té de Jengibre är dagens recept. Det är ingefärste från Dominikanska republiken. 🫚🫖☕ 🇩🇴 Té är te och jengibre är ingefära.
Jag utgick från Dominican Cooking. "This té de jengibre (ginger tea) is one of our favorite Dominican Christmas traditions when temperatures drop, and even here in the Caribbean, we can enjoy a hot drink.
[...]
We prefer ginger tea without sugar, or very low on sugar. For this recipe, we've left the options open for you, and made some suggestions that you can try and see which you prefer.
Some people add star anise to their ginger tea. You can try adding a couple when you boil the cinnamon and see if you like it.
One thing we notice is that however simple this recipe is, everyone's té de jengibre tends to have a different level of spiciness, color, and sweetness. You may have to experiment a bit if you want to come up with the exact ginger tea you prefer."
Té de Jengibre
Mängd: 1 st 45 cl tekopp
Ingredienser:
25 g färsk ekologisk ingefära
2 kanelstänger
9 dl vatten
1 msk ICA Sötströ
Instruktioner:
Skala ingefära. Skiva. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten och kanelstänger i en kastrull. Koka i 3-4 minuter. Ta bort kanelstänger. Tillsätt ingefära. Koka i 5-6 minuter. Ta bort ingefära. Blanda i sötströ. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Hasta la vista!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar