Idag är stora dagen! Mammas självbiografi släpps idag!!! 🥳🎉🎊 Den heter "Friheten är mitt paradis : en sann berättelse om Jehovas vittnen, våld, övergrepp - och om att läkas från PTSD"
Förutom online, kommer Akademibokhandeln sälja i butik och jag vet att några bibliotek beställt.
Jag skickade inköpsförslag till mitt bibliotek och de har beställt.
Om du vill hjälpa få boken på bibliotekens radar, får du jättegärna skicka inköpsförslag/inköpsförfrågan till ditt bibliotek! ❤️
Moving on till dagens recept. Det är på dag 4 på Organic September och indiska Nutrition Week. Spenat- och parmesanpasta är dagens recept.
Spenat- och parmesanpasta
Mängd: 2 st 100 cl skålar, ca 1700 g
Ingredienser:
400 g Barilla Senza Glutine Fusilli (~ 795 g kokt)
Sås:
1 schalottenlök
25 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
600 g fryst hackad spenat
4 dl Valio Oddlygood Easy Cooking Gluten Free
2 msk Renée Voltaire Veggiebuljong
1/2 tsk malen vitpeppar
1 tsk torkad rosmarin
1 msk torkad persilja
1 tsk salt
30 g Valio Oddlygood Grand Italian Style
Instruktioner:
Skala och finhacka schalottenlök. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Häll i fusilli. Koka i 11-12 minuter. Rör om då och då. Häll i durkslag. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll lök och smör i en stekpanna. Fräs i 7-8 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt spenat, grädde, buljongpulver, vitpeppar, rosmarin och persilja. Koka i 18-19 minuter och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen. Blanda i salt och parmesan. Häll i fusilli och blanda. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
À bientôt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar