onsdag 18 september 2024

Leche con Duraznos

18 september Ă€r Chiles nationaldag! đŸ‡šđŸ‡± Leche con Duraznos Ă€r dagens recept. Leche Ă€r mjölk, con Ă€r med och duraznos Ă€r persikor. "Leche con Duraznos (Milk with Peaches) is a classic midday snack in Chile or offered for kids after back from school", sĂ€ger Chilean Food and Garden

Jag utgick frĂ„n Chilean Food and Garden. Sötas med honung eller strösocker eller valfritt sötning. 
"My grandmother did not add any spice, but I occasionally give it a different touch. I love cloves and cinnamon. [...] I prefer to cook the peaches with spices to improve the flavor and prevent the drink from changing color." Jag tillsatte kanel och kryddnejlika.


Leche con Duraznos 

MĂ€ngd: 7 st 35 cl glas

Ingredienser: 
4 persikor (~ 675 g) (~ 355 g kokt)
1/4 tsk malen kanel
1/4 tsk malen kryddnejlika 
9 1/2 dl Valio Oddlygood Barista Oat Drink Gluten Free 
60 g agavesirap

Instruktioner:
Skölj persika. Skala, kĂ€rna ur och grovhacka. VĂ€rm en spisplatta pĂ„ lĂ„g vĂ€rme. HĂ€ll persika, kanel och kryddnejlika i en kastrull. Sjuda i 20-30 minuter och rör om ofta. Ta bort kastrullen. LĂ„t svalna i 10 minuter. Mixa persika slĂ€tt med stavmixer. TillsĂ€tt havremjölk och agavesirap. Mixa slĂ€tt. Servera kallt. 

Förvaring: Förvara i kyl.

Chao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar