18 september Ă€r Chiles nationaldag! đšđ± Leche con Duraznos Ă€r dagens recept. Leche Ă€r mjölk, con Ă€r med och duraznos Ă€r persikor. "Leche con Duraznos (Milk with Peaches) is a classic midday snack in Chile or offered for kids after back from school", sĂ€ger Chilean Food and Garden.
Jag utgick frÄn Chilean Food and Garden. Sötas med honung eller strösocker eller valfritt sötning.
"My grandmother did not add any spice, but I occasionally give it a different touch. I love cloves and cinnamon. [...] I prefer to cook the peaches with spices to improve the flavor and prevent the drink from changing color." Jag tillsatte kanel och kryddnejlika.
Leche con Duraznos
MĂ€ngd: 7 st 35 cl glas
Ingredienser:
4 persikor (~ 675 g) (~ 355 g kokt)
1/4 tsk malen kanel
1/4 tsk malen kryddnejlika
9 1/2 dl Valio Oddlygood Barista Oat Drink Gluten Free
60 g agavesirap
Instruktioner:
Skölj persika. Skala, kÀrna ur och grovhacka. VÀrm en spisplatta pÄ lÄg vÀrme. HÀll persika, kanel och kryddnejlika i en kastrull. Sjuda i 20-30 minuter och rör om ofta. Ta bort kastrullen. LÄt svalna i 10 minuter. Mixa persika slÀtt med stavmixer. TillsÀtt havremjölk och agavesirap. Mixa slÀtt. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Chao!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar