31 augusti Ă€r Malaysias nationaldag! đČđŸ Dagens recept Ă€r Teh Tarik, pulled tea. đ«☕️
Teh Àr te och tarik Àr dra pÄ malaysiska. Traditionellt gjort med svart te och kondenserad mjölk men jag tog barista.
Varför gör man teet sÄhÀr? Woonheng förklarar:
"There are 2 main reasons why we pull the tea; one is to make it frothy, and second is to cool down the temperature. Believe it or not, the tea is silkier and smoother after they were passed between the mugs."
Hur gör man det?
"The process is pouring and passing the tea between 2 mugs. Start practicing with water first over a kitchen sink to get a feel for how the flow is.
When you first pull the tea, try passing them at a level and speed that you are comfortable with. Once you feel you can do it, then, you can slowly pull it higher and higher."
Hur mÄnga gÄnger?
"Is there a magic number for the pulls, you’d asked? I usually see about 3-4 times. Too many pulls will cool down the tea too quickly."
Jag vĂ„gade INTE hĂ€lla frĂ„n sĂ„ högt upp! đ€Șđ« Det högsta var kanske 20 cm.
Men ett annat val Àr mjölkskummare.
"For you who prefer not to pull it, you can use a frother to froth the milk, equally tasty!"
Jag utgick frÄn Woonheng och Singaporean Malaysian Recipes.
Vilket te ska man anvÀnda? De sÀger svart te. Singaporean Malaysian Recipes specificerar att det mÄste vara starkt. Jag tog tepÄsar Cardamom tea av Mahmood Tea, ceylon med kardemummasmak, och tog 4-5 minuter istÀllet för rekommenderade 2-3.
Teh Tarik
MĂ€ngd: 1 st 45 cl tekopp
Ingredienser:
2 dl vatten
4 svarta tepÄsar
1 3/4 dl Valio Oddlygood Barista Oat Drink Gluten Free
2 tsk ICA Sötströ
Instruktioner:
Koka vatten i vattenkokare. HÀll vatten och tepÄsar i tekopp. LÄt stÄ 4-5 minuter. VÀrm en spisplatta pÄ medelvÀrme. HÀll havremjölk i en kastrull. Ta bort nÀr det börjar sjuda. Ta bort tepÄsar. TillsÀtt havremjölk och sötströ. Blanda. HÀll te frÄn tekoppen till en annan frÄn sÄ högt du vÄgar över diskhon. Upprepa 3-4 gÄnger. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Selamat tinggal!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar