29 augusti Ă€r Lemon Juice Day! đ Temadagen skapades 2013 (Holiday Calendar). Dagens recept Ă€r Mafalde al Limone.
Jag utgick frÄn sida 129 i "Viva la pasta!" av Bo Hagström.
"Det var Sophia Loren som gjorde det hÀr napolitanska receptet kÀnt. SjÀlvklart anvÀnde hon de fantastiska citronerna frÄn Amalfikusten. Receptet dök upp i mitten pÄ 1970-talet dÄ det blev pÄ modet att anvÀnda grÀdde i matlagningen Àven i Syditalien."
Mafalde/mafalda/mafaldie/reginette Àr en pastatyp som Àr lÄng och vÄgig. Pastan fick sitt namn i Àra till prinsessan Mafalda of Savoy födsel. Mafaldine betyder "little queens" (Wikipedia).
Jag hittade inte vegansk och glutenfri mafalde online sÄ jag tog Mafalde Corta.
Mafalde Corta Àr 30 mm lÄng och 1.2 mm tjock (Pasta Garofalo). Det stÄr in pÄ hemsidan hur lÄng mafalde Àr men jag googlade runt lite och sÄg 10-26 cm.
Mafalde al Limone
MÀngd: 1 st 100 cl skÄl, ca 770 g
Ingredienser:
2 msk finrivet citronskal (frÄn 2 citroner)
40 g valnötter
300 g Pasta Garofalo Mafalde Corta Gluten Free (~ 585 g kokt)
25 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
25 g Valio Oddlygood Grand Italian Style
2 msk citronsaft
1 nypa malen svartpeppar
1 dl Valio Oddlygood Easy Cooking Gluten Free
1 tsk salt
Instruktioner:
Skölj citron. Finriv. Grovhacka valnötter. Spara lite citronskal och valnötter till garnering. VÀrm en spisplatta pÄ hög vÀrme. HÀll vatten i en kastrull. Koka upp. TillsÀtt mafalde. Koka i 9-10 minuter. Rör om dÄ och dÄ. HÀll i durkslag. VÀrm en spisplatta pÄ lÄg vÀrme. HÀll citronskal och smör i en kastrull. SmÀlt smör. TillsÀtt valnötter. FrÀs i 3-4 minuter. HÀll i parmesan, citronsaft och svartpeppar. FrÀs i 1-2 minuter. TillsÀtt grÀdden lite i taget under omrörning. Ta bort kastrullen. Blanda i pasta och salt. LÀgg pÄ tallrik. Garnera med rivet citronskal och valnötter.
Förvaring: Förvara i kyl.
Alla prossima!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar