20 augusti är Ungerns nationaldag! 🇭🇺 Petrezselymes újkrumpli är dagens recept.
Petrezselyem är persilja och újkrumpli är nypotatis på ungerska.
Jag utgick från sida 34 i "Ungerska specialiteter" av Anikó Gergely, och Femina.
Petrezselymes újkrumpli
Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 700 g
Ingredienser:
1000 g färskpotatis
25 g färsk persilja
25 g solrosolja
1/2 tsk salt
Instruktioner:
Skala potatis. Dela de större potatisarna och låt de små vara hela. Skölj och grovhacka persilja. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll potatis, solrosolja och salt i en kastrull. Stek under lock i 21-22 minuter. Rör inte om, skaka kastrullen ofta. Tillsätt persilja. Stek 1-2 minuter och skaka kastrullen ofta. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Viszontlátásra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar