21 juli Ă€r Ice Cream Day! đšđŠđ§ Ice Cream Day har firats tredje söndag i juli sedan 1984 (National today). Tahiniglasspinnar Ă€r dagens recept. Jag utgick frĂ„n sida 30 i "N'ice cream: 80+ recipes for healthy homemade vegan ice creams" av Virpi Mikkonen och Tuulia Talvio.
Jag anvÀnder glasspinnformarna CHOSIGT frÄn IKEA.
Tahiniglasspinnar
MĂ€ngd: 10 st glasspinnar
Ingredienser:
1 banan (~ 240 g)
1/2 tsk vaniljpulver
30 g tahini (ljus och rinnig)
50 g agavesirap
100 g kokosgrÀdde
3 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. HÀll allt i en mixer. Mixa slÀtt. HÀll i glasspinnformar. SÀtt i pinnar. Frys i 5 timmar. Servera kallt.
Skala och grovhacka banan. HÀll allt i en mixer. Mixa slÀtt. HÀll i glasspinnformar. SÀtt i pinnar. Frys i 5 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frys.
Dadah!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar