söndag 21 juli 2024

Tahiniglasspinnar

21 juli Ă€r Ice Cream Day! 🍹🍩🍧 Ice Cream Day har firats tredje söndag i juli sedan 1984 (National today). Tahiniglasspinnar Ă€r dagens recept. Jag utgick frĂ„n sida 30 i "N'ice cream: 80+ recipes for healthy homemade vegan ice creams" av Virpi Mikkonen och Tuulia Talvio.

Jag anvÀnder glasspinnformarna CHOSIGT frÄn IKEA.


Tahiniglasspinnar

MĂ€ngd: 10 st glasspinnar

Ingredienser:
1 banan (~ 240 g)
1/2 tsk vaniljpulver
30 g tahini (ljus och rinnig)
50 g agavesirap
100 g kokosgrÀdde
3 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
 
Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. HĂ€ll allt i en mixer. Mixa slĂ€tt. HĂ€ll i glasspinnformar. SĂ€tt i pinnar. Frys i 5 timmar. Servera kallt. 

Förvaring: Förvara i frys.

Dadah!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar