20 juli Ă€r Colombias nationaldag! đšđŽ Dagens recept Ă€r Hogao. Hogao Ă€r en variant av den spanska sofriton som innehĂ„ller salladslök, vitlök, tomat, spiskummin. Namnet kommer frĂ„n Ă€ldre anvĂ€ndandet av verben ahogar och rehogar som innebĂ€r en lĂ„ngsam tillagningsmetod (Wikipedia). "The ingredients and naming tradition varies from region to region, though it is originally from Antioquia and the region whose people are known as paisa" (Wikipedia)
Hogao Àr basen till mÄnga rÀtter men Àven dipp till Påtacones, Platanitos, Yuca frita och Bandeja paisa eller topping till arepas (My Colombian Recipes, Wikipedia).
My Colombian Recipes sÀger: "In Colombia you will find different versions of this sauce depending on the region and the cook."
Jag utgick frÄn International Cuisine.
Hogao
MĂ€ngd: ca 390 g
Ingredienser:
5 salladslökar (~ 125 g)
1 vitlöksklyfta
4 tomater (~ 420 g)
40 g olivolja
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 krm malen svartpeppar
Instruktioner:
Skölj salladslök. SkÀr bort botten och finhacka. Skala och finhacka vitlök. Skölj och tÀrna tomat. VÀrm en spisplatta pÄ medelvÀrme. HÀll salladslök, vitlök, tomat, olivolja och spiskummin i en kastrull. Sjuda i 10-11 minuter och rör om dÄ och dÄ. SÀnk vÀrmen till lÄg. TillsÀtt salt och svartpeppar. Sjuda i 10-11 minuter och rör om dÄ och dÄ. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Chao!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar