söndag 16 juni 2024

Tagliatelle con Pesto e Fagiolini

16 juni är dag 16 på Fresh Fruit and Vegetables Month och Dairy Alternatives Month men också Fresh Veggies Day! Temadagen ursprung ät okänt men har firats sedan åtminstone 2012. Dagens första recept är Pesto alla Genovese
Dagens andra recept kommer från Norditalien: Tagliatelle con Pesto e Fagiolini 💚
Jag utgick från sida 80 i "Viva la pasta!" av Bo Hagström. Jag tog fagiolini men receptet säger färska bönor och säger det kan vara brytbönor, skärbönor, haricots verts eller vaxbönor. Det finns inte tillagningstider så jag *experimenterade*. 


Tagliatelle con Pesto e Fagiolini

Mängd: 1 st portion, ca 1100 g

Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar  
300 g färska haricots verts 
20 g färsk persilja
300 g Barilla Senza Glutine Tagliatelle (~ 740 g kokt) 
10 g olivolja 
35 g pinjenötter  
3 msk varmt pastavatten 
30 g Valio Oddlygood Grand Italian Style 
1 tsk salt 
1 nypa malen svartpeppar 

Instruktioner:
Skala och finhacka vitlök. Skölj chilipeppar. Kärna ur och finhacka. Skölj haricots verts. Snoppa och dela. Skölj persilja. Finhacka. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Tillsätt tagliatelle. Koka i 9-10 minuter. Skaka kastrullen då och då. Häll i durkslag men spara lite vatten. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vitlök, chilipeppar, haricots verts och olivolja i en stekpanna. Fräs i 15-16 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter. Fräs i 1-2 minuter. Häll i pastavatten. Fräs i 9-10 minuter. Ta bort stekpannan. Blanda i tagliatelle, pesto, parmesan, salt och svartpeppar. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kyl.

Salve!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar