16 juni är dag 16 på Fresh Fruit and Vegetables Month och Dairy Alternatives Month men också Fresh Veggies Day! Temadagen ursprung ät okänt men har firats sedan åtminstone 2012.
Dagens första recept är Pesto alla Genovese.
Dagens andra recept kommer är Tagliatelle con Pesto e Fagiolini.
Jag utgick från sida 63 i "Viva la pasta!" av Bo Hagström.
Pesto alla Genovese
Mängd: ca 110 g
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
25 g basilikablad (från 1 kruka)
20 g pinjenötter
1 krm salt
50 g Valio Oddlygood Grand Italian Style
30 g olivolja
Instruktioner:
Skala och grovhacka vitlök. Skölj basilika ocv dra av blad. Häll vitlök, basilika, pinjenötter och salt i en matberedare. Mixa i 1-2 minuter och skrapa ofta. Tillsätt parmesan lite i taget och mixa. Häll i olivolja lite i taget och mixa.
Förvaring: Förvara i kylen.
Ciao!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar