14 juni är dag 14 på Fresh Fruit and Vegetables Month och Dairy Alternatives Month och dag 4 på BNF Healthy Eating Week. Sunset smoothie är dagens recept. Jsg utgick från sida 63 i "Hälsodrycker: Gröna smoothies, buljonger, detoxvatten, hälsotonics & kombucha" av Anna Ottosson.
Sunset smoothie
Mängd: 3 st 33 cl glas
Ingredienser:
300 g frysta hallon (~ 200 g efteråt)
1 äpple (~ 220 g)
1 msk ICA Sötströ
1 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
1 dl färsk apelsinjuice
275 g fryst tinad mango
3 msk färsk apelsinjuice
3 msk Lowcaly Fruit Drink Mango
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll hallon i en kastrull. Koka i 2-3 minuter. Häll i sil. Häll i skål. Kyl i 10 minuter. Skölj äpple. Grovriv. Häll hallon, äpple, sötströ, havremjölk och apelsinjuice i en mixer. Mixa slätt. Häll i skål. Skölj mixer. Häll mango, apelsinjuice och mangojuice i en mixer. Mixa slätt. Häll mangosmoothie i tre glas. Fyll på med hallonsmoothie. Kyl i minst 30 minuter. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Bye!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar