Idag fyller Tigger 9 år!
🤤
12 augusti 2016 INVADERADE hon TIGGERS HUS!
Tigger var i CHOCKTILLSTÅND när hårbollen gick till TIGGERS MÖSS!!!
21 augusti 2016
23 augusti 2016
24 november 2016
3 december 2016 ❤️
22 mars 2017.
1 augusti 2017 tvättade Tigger Mullis.
12 september 2017.
3 mars 2018. Teknologi är svårt att förstå!
8 april 2018.
12 maj 2019.
8 juli 2019.
1 augusti 2019.
22 januari 2020 tittade Tiggers på träningsvideon.
21 mars 2020.
18 april 2020.
26 maj 2020.
17 juli 2020.
3 augusti 2020.
27 augusti 2020.
20 september 2020.
28 december 2020.
11 januari 2021.
22 januari 2021.
29 januari 2021
22 februari 2021.
9 mars 2021.
17 mars 2021.
23 mars 2021.
24 april 2021.
25 maj 2021.
24 juni 2021. 😛
9 september 2021. 😘
19 september 2021 😘
24 september 2021.
28 oktober 2021. 🥰
4 juli 2022. 🥱
12 augusti 2022 🌿🌱☘️☀️
18 augusti 2022.
20 september 2022.
12 december 2022.
16 december 2022.
8 januari 2023.
11 januari 2023.
14 januari 2023.
31 januari 2023.
6 maj 2023.
19 maj 2023. 😛
3 juni 2023. 😆
7 juni 2023.
25 december 2023 lekte hon med julklapp.
9 januari 2024.
10 februari 2024.
19 april 2024. Puss på nosen!
28 april 2024. 😝
14 maj 2024 fick hon leksaker av mamma.
20 maj 2024.
4 juni 2024.
Födelsedagsfirandet var... en flopp.
Ingen av leksakerna imponerade på Fluffisen.
Trots kattmyntasprej var hon inte intresserad.
Och sen så var klösträd-fiaskot. Mamma skulle köpa nytt klösträd men de hade inte det som Tigger har. 😾
Så mamma köpte annan och trodde det var påbyggnad? Eller refill för när klöseriet tagit död på klösträdet. Men icke!
Det var ett vanligt klösträd utan gömma och platå! 🤦♀️ KATTstrof!
Stackars bebben! Det enda bra är den goda mjuka maten. 🤤
Nu till dagens recept. 5 juni är dag 5 på Fresh Fruit and Vegetables Month och Dairy Alternatives Month. Men även Danmarks nationaldag! 🇩🇰 Egentligen har Danmark ingen officiell nationaldag, men Grundlovsdagen (konstitutionsdagen) firas idag trots att det inte är en röd dag. Karrysovs är dagens recept! Karry är curry och sovs är sås. Wikipedia säger:
Boller i karry (även: kødboller i karry ) är en populär dansk middagsrätt, som ursprungligen serverades med ris och består av kokta köttbullar , oftast bestående av antingen fläskfärs eller nötkött, som svepas in i en tjock gul curryrik sås gjord av köttbullarnas kokvatten. Curry , lök , äpple och ev övriga ingredienser tillsätts kokande vatten och en blandning bestående av antingen Maizena eller vetemjöl blandat med vatten vilket ger såsen dess karakteristiska trögflytande konsistens. Denna välkända danska rätt har ätits sedan ca. 1935."
Jag har inte ätit Karrysovs innan så jag vet inte hur konsistensen ska vara. Men min blev trögflytande... 🤷♀️
Jag utgick från sida 665 i "Nordisk kokbok" av Magnus Nilsson och Semper. Magnus skriver om currysås:
"Den nordiska currysåsen, som är väldigt vanligt och populär i nästan alla nordiska länder, serveras till allt från kyckling eller nötkött, till kokta stormfågelägg från Färöarna (sidan 290). Det är egentligen bara en gräddsås smaksatt med mild gul curry. Inte en finare curryvariant utan den som går att köpa i vanliga mataffärer - som innehåller mycket gurkmeja, lite koriander, bockhornsklöver och kardemumma - ger såsen rätt smak."
Och om "Dansk currysås (alternativ)" står det: "I en del danska Recept steks curryn med smör tillsammans med hackad lök och tärnat äpple."
Jag kollade på danska recept och de flesta recept hade faktiskt lök och äpple!
Jag åt med basmatiris. Barndomsminnen, asså! Jag älskade currykyckling med ris som barn. Men egentligen var det såsen jag gillade, inte kycklingen. 😊
Karrysovs
Mängd: ca 390 g
Ingredienser:
1/2 gul lök (~ 60 g efteråt)
1/2 äpple (~ 60 g efteråt)
30 g Naturli' Ekologisk Vegan Block 2 msk milt currypulver
2 dl Valio Oddlygood Easy Cooking Gluten Free
1 1/2 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
8 g majsstärkelse
3 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
1/2 tsk salt
1 nypa malen svartpeppar
Instruktioner:
Skala och finhacka lök. Skölj äpple. Skala, kärna ur och finhacka. Häll lök, äpple, smör och currypulver i en kastrull. Värm en spisplatta på medelvärme. Fräs i 9-10 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt matlagningsgrädde och havremjölk. Koka upp. Sänk värmen till medel. Sjuda i 12-13 minuter och rör om då och då. Ta bort kastrullen. Blanda majsstärkelse och havremjölk i en skål. Tillsätt lite i taget under omrörning. Sjuda i 1-2 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Senere!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar