Liten Tigger update!
Tisdagsmorgon đ„°
Onsdagsmys đđđ
NĂ€r jag skulle stĂ€nga dörren och handla pĂ„ torsdag kollade Ă€lsklingen sĂ„ hĂ€r pĂ„ mig. đ„ș Ălskade lilla livet!
Fredag đ©·
Det var Àntligen fint vÀder efter regniga dagar, sÄ vi gick ut igÄr.
Det var spÀnnande buskar.
Och supergott grÀs!
Hon Ät grÀs i 2 minuter. Sen var vi klara. Var ute i 5 minuter.
Fotade nĂ€r hon gĂ€spade. đ€Ș
Idag förmiddag. đŽ
Puss pĂ„ magen! đ
Nu till receptet. 2 juni Ă€r Festa Della Republicca, alltsĂ„ Italiens nationaldag! đźđč
Dagens recept Àr Cacio e pepe! Cacio e pepe kommer frÄn Lazio, Italien och betyder ost och peppar pÄ flera dialekter. RÀtten innehÄller pecorino romano, svartpeppar och tonnarelli eller spaghetti (Wikipedia).
Wikipedia skriver: "The origins of the dish are believed to be that 'Shepherds from the pastoral communities of Lazio, Abruzzo, Tuscany and Umbria created cacio e pepe in the 18th or 19th century.'"
Jag utgick frÄn sida 59 i "Viva Italia: stora italienska kokboken" av Tomas Tengby och Ulrika Tengby Holm.
Cacio e pepe
MÀngd: 1 st 100 cl skÄl, ca 645 g
Ingredienser:
250 g ICA Spaghetti Glutenfritt (~ 560 g kokt)
50 g Valio Oddlygood Grand Italian Style
1 tsk salt
1 nypa malen svartpeppar
3 msk varmt pastavatten
Instruktioner:
VÀrm en spisplatta pÄ hög vÀrme. HÀll vatten i en kastrull. Koka upp. HÀll i spaghetti. Koka i 11-12 minuter. Rör om dÄ och dÄ. HÀll i durkslag men hÀll lite pastavatten i en skÄl. HÀll spaghetti, parmesan, salt och svartpeppar i kastrullen. Blanda. HÀll i pastavatten och blanda. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
A presto!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar