söndag 2 juni 2024

Cacio e pepe

Liten Tigger update! 




Tisdagsmorgon đŸ„°







Onsdagsmys 😘😘😘


NĂ€r jag skulle stĂ€nga dörren och handla pĂ„ torsdag kollade Ă€lsklingen sĂ„ hĂ€r pĂ„ mig. đŸ„ș Älskade lilla livet! 



Fredag đŸ©·

Det var Ă€ntligen fint vĂ€der efter regniga dagar, sĂ„ vi gick ut igĂ„r. 


Det var spÀnnande buskar.


Och supergott grÀs!


Hon Ă„t grĂ€s i 2 minuter. Sen var vi klara. Var ute i 5 minuter. 


Fotade nĂ€r hon gĂ€spade. đŸ€Ș



Idag förmiddag. 😮


Puss pĂ„ magen! 😘 

Nu till receptet. 2 juni Ă€r Festa Della Republicca, alltsĂ„ Italiens nationaldag! 🇼đŸ‡č
Dagens recept Àr Cacio e pepe! Cacio e pepe kommer frÄn Lazio, Italien och betyder ost och peppar pÄ flera dialekter. RÀtten innehÄller pecorino romano, svartpeppar och tonnarelli eller spaghetti (Wikipedia).


Wikipedia skriver: "The origins of the dish are believed to be that 'Shepherds from the pastoral communities of Lazio, Abruzzo, Tuscany and Umbria created cacio e pepe in the 18th or 19th century.'"  

Jag utgick frĂ„n sida 59 i "Viva Italia: stora italienska kokboken" av Tomas Tengby och Ulrika Tengby Holm. 


Cacio e pepe 

MÀngd: 1 st 100 cl skÄl, ca 645 g

Ingredienser:
250 g ICA Spaghetti Glutenfritt (~ 560 g kokt)
50 g Valio Oddlygood Grand Italian Style 
1 tsk salt 
1 nypa malen svartpeppar 
3 msk varmt pastavatten 

Instruktioner:
VÀrm en spisplatta pÄ hög vÀrme. HÀll vatten i en kastrull. Koka upp. HÀll i spaghetti. Koka i 11-12 minuter. Rör om dÄ och dÄ. HÀll i durkslag men hÀll lite pastavatten i en skÄl. HÀll spaghetti, parmesan, salt och svartpeppar i kastrullen. Blanda. HÀll i pastavatten och blanda. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kyl.

A presto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar