onsdag 1 maj 2024

Lins- och jordgubbssallad

Idag är det 1 maj och det innebär starten på Salad Month! 🥗 The Association for Dressings & Sauces skapade temamånaden 1992 (Days Of The Year). Men maj är också Strawberry Month! 🍓 Dagens recept är Lins- och jordgubssallad. 🍓🍐🧅🍅🥦🍎🥒


Lins- och jordgubbssallad

Mängd: 3 st 100 cl skålar, ca 2440 g

Ingredienser:
1 rödlök 
1 gurka (~ 250 g) 
4 tomater (~ 500 g) 
200 g cocktailtomater 
1 broccoli (~ 250 g) 
140 g babyspenat 
500 g jordgubbar
5 dl vatten 
1 msk citronsaft 
1 äpple (~ 170 g) 
1 päron (~ 220 g) 

Dressing: 
10 g rapsolja 
1 tsk citronsaft 
1 krm malen vitpeppar 
1 msk torkad persilja 
1 msk salt
1 tsk ICA Sötströ 

Instruktioner:
Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka gurka. Skölj och finhacka tomat. Skölj och dela cocktailtomat. Skölj broccoli. Skär bort buketter. Skär i mindre bitar. Skölj babyspenat. Riv. Skölj jordgubbar. Snoppa och finhacka. Blanda vatten och citronsaft i en skål. Skölj äpple. Kärna ur och finhacka. Blanda allt i en skål. Blanda rapsolja, citronsaft, vitpeppar, persilja, salt och sötströ i en skål. Skölj linser. Tillsätt linser och dressingen. Blanda. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Ate!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar