Idag är det 1 maj och det innebär starten på Salad Month! 🥗 The Association for Dressings & Sauces skapade temamånaden 1992 (Days Of The Year). Men maj är också Strawberry Month! 🍓 Dagens recept är Lins- och jordgubssallad. 🍓🍐🧅🍅🥦🍎🥒
Lins- och jordgubbssallad
Mängd: 3 st 100 cl skålar, ca 2440 g
Ingredienser:
1 rödlök
1 gurka (~ 250 g)
4 tomater (~ 500 g)
200 g cocktailtomater
1 broccoli (~ 250 g)
140 g babyspenat
500 g jordgubbar
5 dl vatten
1 msk citronsaft
1 äpple (~ 170 g)
1 päron (~ 220 g)
200 g kokta röda linser
350 g kokta gröna linser
Dressing:
10 g rapsolja
1 tsk citronsaft
1 krm malen vitpeppar
1 msk torkad persilja
1 msk salt
1 tsk ICA Sötströ
Instruktioner:
Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka gurka. Skölj och finhacka tomat. Skölj och dela cocktailtomat. Skölj broccoli. Skär bort buketter. Skär i mindre bitar. Skölj babyspenat. Riv. Skölj jordgubbar. Snoppa och finhacka. Blanda vatten och citronsaft i en skål. Skölj äpple. Kärna ur och finhacka. Blanda allt i en skål. Blanda rapsolja, citronsaft, vitpeppar, persilja, salt och sötströ i en skål. Skölj linser. Tillsätt linser och dressingen. Blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Ate!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar