lördag 6 april 2024

Lins- och tomatsallad

Igår var Tigger ute för fjärde gången 2024! Hon var supertaggad på att gå ut...


🫣


Hon gick ner själv till dörren ut till gården. Hon visste vi skulle ut!


Hon gömde sig i busken när en man gick förbi. SÅ JÄVLA RUDE! 


Hon utforskade nya bitar! Hon gick till och med till gatan där gården börjar! 


Efter 4 minuter ute gick vi in.


Man blev SÅ TRÖTT efter upptäcktsfärden! 


Hon sov också i sin nya favvoplats, dvs byrålåda med byxor. 👖

På kvällen kom mamma förbi och Tigger blev så glad att se sin mamma! 😻 


Direkt när mamma gått började hon klaga. 😿 WHAT THE FLUFF, MOMMY?! 

6 april är Fresh Tomato Day! Cook's Info säger att Fresh Tomato Day har firats sedan åtminstone 2005. Dagens recept är Lins- och tomatsallad! 🍅🥒🍎🥭🥗

Lins- och tomatsallad 

Mängd: 3 st 100 cl skålar, ca 2030 g

Ingredienser:
1 rödlök
1 gurka (~ 150 g) 
250 g bok choy 
65 g babyspenat 
2 tomater (~ 180 g) 
300 g röda babyplommontomater 
100 g orangea babyplommontomater 
70 g gula cocktailtomater 
3 äpplen (~ 310 g)
8 dl vatten 
2 msk citronsaft 
70 g fryst tinad mango 

Dressing: 
10 g rapsolja
1 tsk citronsaft
1 krm malen svartpeppar
1 msk torkad persilja
2 tsk ICA Sötströ
2 msk salt

Instruktioner: 
Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka gurka. Skölj bok choy. Skär bort botten. Finhacka. Skölj och finhacka tomat. Skölj och dela babyplommontomat och cocktailtomat. Blanda vatten och citronsaft i en skål. Skölj äpple. Kärna ur och finhacka. Finhacka mango. Blanda allt i en skål. Blanda rapsolja, citronsaft, svartpeppar, persilja, sötströ och salt i en skål. Skölj röda linser i en sil. Skölj gröna linser i sil. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Tschüssi! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar