Igår var Tigger ute för fjärde gången 2024! Hon var supertaggad på att gå ut...
🫣
Hon gick ner själv till dörren ut till gården. Hon visste vi skulle ut!
Hon gömde sig i busken när en man gick förbi. SÅ JÄVLA RUDE!
Hon utforskade nya bitar! Hon gick till och med till gatan där gården börjar!
Efter 4 minuter ute gick vi in.
Man blev SÅ TRÖTT efter upptäcktsfärden!
Hon sov också i sin nya favvoplats, dvs byrålåda med byxor. 👖
På kvällen kom mamma förbi och Tigger blev så glad att se sin mamma! 😻
Direkt när mamma gått började hon klaga. 😿 WHAT THE FLUFF, MOMMY?!
6 april är Fresh Tomato Day! Cook's Info säger att Fresh Tomato Day har firats sedan åtminstone 2005. Dagens recept är Lins- och tomatsallad! 🍅🥒🍎🥭🥗
Lins- och tomatsallad
Mängd: 3 st 100 cl skålar, ca 2030 g
Ingredienser:
1 rödlök
1 gurka (~ 150 g)
250 g bok choy
65 g babyspenat
2 tomater (~ 180 g)
300 g röda babyplommontomater
100 g orangea babyplommontomater
70 g gula cocktailtomater
3 äpplen (~ 310 g)
8 dl vatten
2 msk citronsaft
70 g fryst tinad mango
250 g kokta röda linser
250 g kokta gröna linser
Dressing:
10 g rapsolja
1 tsk citronsaft
1 krm malen svartpeppar
1 msk torkad persilja
2 tsk ICA Sötströ
2 msk salt
Instruktioner:
Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka gurka. Skölj bok choy. Skär bort botten. Finhacka. Skölj och finhacka tomat. Skölj och dela babyplommontomat och cocktailtomat. Blanda vatten och citronsaft i en skål. Skölj äpple. Kärna ur och finhacka. Finhacka mango. Blanda allt i en skål. Blanda rapsolja, citronsaft, svartpeppar, persilja, sötströ och salt i en skål. Skölj röda linser i en sil. Skölj gröna linser i sil. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Tschüssi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar