söndag 17 mars 2024

Ugnsrostad potatis med brödkummin

17 mars är sista dagen, dag 7, på Nutrition & Hydration Week och dag 17 på Nutrition Month. Ugnsrostad potatis med brödkummin är dagens recept. Jag utgick från Nami-Nami


Ugnsrostad potatis med brödkummin

Mängd: 1 st portion, ca 640 g

Ingredienser:
12 fasta potatisar (~ 1210 g)
20 g rapsolja 
1 tsk salt 
1 tsk torkad mejram 
2 tsk malen brödkummin
1/2 krm malen svartpeppar 

Instruktioner:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Skala potatis. Skär i klyftor. Blanda potatis, rapsolja, salt, mejram, brödkummin och svartpeppar i en skål. Fördela på bakplåt. Rosta mitt i ugnen i 35-36 minuter. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kyl.

Pakada!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar