17 mars är sista dagen, dag 7, på Nutrition & Hydration Week och dag 17 på Nutrition Month. Ugnsrostad potatis med brödkummin är dagens recept. Jag utgick från Nami-Nami.
Ugnsrostad potatis med brödkummin
Mängd: 1 st portion, ca 640 g
Ingredienser:
12 fasta potatisar (~ 1210 g)
20 g rapsolja
1 tsk salt
1 tsk torkad mejram
2 tsk malen brödkummin
1/2 krm malen svartpeppar
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Skala potatis. Skär i klyftor. Blanda potatis, rapsolja, salt, mejram, brödkummin och svartpeppar i en skål. Fördela på bakplåt. Rosta mitt i ugnen i 35-36 minuter. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Pakada!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar