fredag 15 mars 2024

Paradicsomsaláta

15 mars är dag 5 på Nutrition & Hydration Week, dag 15 på Nutrition Month och en av  Ungerns nationaldagar. Ja, Ungern firar hela tre nationaldagar! (15 mars, 20 augusti och 23 oktober).  
Paradicsomsaláta är dagens recept. 🍅🥗 Paradicsom är tomat och saláta är sallad på ungerska. Jag utgick från sida 103 i "Veckans matsedel : Middagsrecept från olika delar av världen" av Zeina Mourtada. Zeina säger att skiva tomater tunt men det blev inte snyggt så jag följde andra foton på ungerska recept och skar i klyftor.


Paradicsomsaláta

Mängd: ca 460 g

Ingredienser:
1 gul lök
4 tomater (~ 395 g)
15 g färsk persilja 
10 g rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 tsk ICA Sötströ 
1/2 krm malen svartpeppar 

Instruktioner:
Skala och skiva lök. Skölj tomat. Skär i klyftor. Skölj och riv persilja. Häll lök, tomat, persilja, rapsolja, vitvinsvinäger, salt, sötströ och svartpeppar i en skål. Blanda. Kyl i 20 minuter. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Viszlát!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar