torsdag 30 november 2023

Hirs- och oströra

30 november är dag 30 på World Vegan Month och Millet & Teff Month. Dagens recept är Hirs- och oströra! Superkrämigt och superostigt. 


Åt med ugnsrostad potatis och kokt broccoli.

Jag utgick från sida 154 i "Blå berg, grön mat, orange vin: recept och berättelser från Georgien" av Anastasia Lundqvist och Charlotte Pruth. Rekommenderar varmt boken! 


Hirs- och oströra

Mängd: ca 480 g

Ingredienser:
50 g Violife Greek White Block 
100 g hirs (~ 355 g kokt)
4 dl vatten 
3 dl vatten  
100 g Valio Oddlygood Veggie Grated Mozzarella Flavour 
10 g Naturli' Ekologisk Vegan Block 
2 msk vatten 
1/2 tsk salt
1 nypa malen vitpeppar 

Instruktioner:
Skär feta i 1 cm tärningar. Värm en spisplatta på hög värme. Häll hirs och vatten i en kastrull. Koka i 1-2 minuter. Häll av vattnet. Sänk värmen till medel. Tillsätt vatten. Puttra i 9-10 minuter under lock. Ta bort kastrullen. Sänk värmen till låg. Blanda i feta, mozzarella, smör, vatten, salt och vitpeppar. Rör om i 4-5 minuter. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Xatirê te!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar