30 november är dag 30 på World Vegan Month och Millet & Teff Month. Dagens recept är Hirs- och oströra! Superkrämigt och superostigt.
Åt med ugnsrostad potatis och kokt broccoli.
Jag utgick från sida 154 i "Blå berg, grön mat, orange vin: recept och berättelser från Georgien" av Anastasia Lundqvist och Charlotte Pruth. Rekommenderar varmt boken!
Hirs- och oströra
Mängd: ca 480 g
Ingredienser:
50 g Violife Greek White Block
100 g hirs (~ 355 g kokt)
4 dl vatten
3 dl vatten
100 g Valio Oddlygood Veggie Grated Mozzarella Flavour
10 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1 nypa malen vitpeppar
Instruktioner:
Skär feta i 1 cm tärningar. Värm en spisplatta på hög värme. Häll hirs och vatten i en kastrull. Koka i 1-2 minuter. Häll av vattnet. Sänk värmen till medel. Tillsätt vatten. Puttra i 9-10 minuter under lock. Ta bort kastrullen. Sänk värmen till låg. Blanda i feta, mozzarella, smör, vatten, salt och vitpeppar. Rör om i 4-5 minuter. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Xatirê te!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar