Idag är sista dagen på Rice Month och det blir ännu ett lyckat experiment: Tahiniris! Delicious jasminris med tahini, tomat och chili med hampafrön på 🍚🤤
Tahiniris
Mängd: 1 st portion, ca 1020 g
Ingredienser:
2 gröna chilifrukter (~ 20 g)
2 tomater (~ 190 g)
1 msk olivolja
10 g fryst persilja
60 g tahini med salt
1 msk vatten
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 nypa malen gurkmeja
800 g kokt jasminris
5 g hampafrön
Instruktioner:
Skölj chili. Skär bort toppen. Kärna ur och finhacka. Skölj tomat. Finhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll chili, tomat olivolja och persilja i en kastrull. Fräs i 3-4 minuter. Blanda i tahini, vatten, salt, svartpeppar, spiskummin och gurkmeja. Fräs i 1-2 minuter och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen. Blanda i jasminris. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Avvedeci!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar