15 augusti är Indiens nationaldag! 15 augusti 1947 firar Indiens självständighet från Storbritannien.
Dagens recept är Adrak Chai! Adrak är hindi för ingefära och chai är te. Jag utgick från Veg Recipes of Indias recept. Detta ingefärate innehåller också kardemumma, svart te och mjölk. Påminner det om Masala chai? Inte konstigt då det nästan är detsamma. "If you add certain spices to this tea then it becomes masala chai."
Veg Recipes of India säger att Adrak Chai kan göras med eller utan teblad. När det gäller val av teblad:
"For a stronger tea use Assam tea leaves or powder. For a milder version use Darjeeling tea leaves or powder. We always prefer our tea to have a strong flavor and so we use Assam tea powder."
Adrak Chai
Mängd: 1 st 45 cl tekopp
Ingredienser:
10 g färsk ingefära
2 gröna kardemummakapslar
4 dl vatten
2 tsk Nick's Use Like Sugar
2 tsk svarta teblad
3 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Instruktioner
Skala ingefära. Finriv. Krossa kardemumma i mortel eller kryddkvarn. Värm en spisplatta på hög värme. Häll ingefära, kardemumma och vatten i en kastrull. Koka i 4-5 minuter. Sänk värmen till medel. Häll i use like sugar. Puttra i 1-2 minuter. Tillsätt te. Puttra i 1-2 minuter. Stäng av värmen och låt stå. Värm en annan spisplatta på medelvärme. Häll havremjölk i en kastrull. Värm tills den sjuder. Blanda i havremjölk i te. Sätt sil över mugg. Häll i te. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Namaste!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar