söndag 11 juni 2023

Äpplequinoagröt

Drygt 09 igår morse kom mamma och pappa. Pappa borrade fast skåpen i väggen. Sen åkte vi till IKEA och köpte hyllplan till skåpen. Kom hem och ropade på Tigger men hon kom inte. Hon hade hittat nytt gömställe! I sovrummet hade jag byrålådor staplade på varandra och hon hade lagt sig i en av dem. 


😆 
Sen la jag i hyllplanen och fyllde skafferiet med mat. Med de tomma flyttlådorna byggde jag en mur för att skydda maten från solen och Tigger tills fronterna är på. 
Jag flyttade byråerna på rätt plats och satte i lådorna. Sen tog jag itu med Kallax. Från de två gånger jag målat blev det skrovligt för att rollern hade torkad färg på sig. Så jag slipade ner dem och målade tredje lager färg. 
Jag satte fönster på öppen gavel att vädra. 
Hon spenderar majoriteten av tiden i sovrummet men när jag skulle börja måla blev hon nyfiken och kom ut. Jag fick in henne i sovrummet och stängde dörren men grejen är att Tigger kan öppna dörrar! Så 17:10 tog jag in Tiggers toa i sovrummet. Strax började hon klaga och hon satt vid dörren. Men hon förlät mig och vi myste 🥰 


Ätandet och drickandet har gått bättre. 05:30 åt hon torrfoder. 06:28 tvingade jag i henne 20 bitar. 09:01 drack hon vatten. 11:55 åt hon torrfoder. 17:10 och 17:14 drack hon vatten. När jag gav torrfoder vid 18 var skålen nästan tom. 18:05 åt hon. 
Efter maten klagade hon igen och försökte öppna dörren.


Tigger gillade inte att bli inlåst! 😾

Drygt 10:50 idag kom mamma och pappa. I bilen mot Väla berättade jag vad Tigger gjort och nämnde post poop zoomies och till min förvåning visste de inte vad det är! Och trots att jag flera gånger upprepade de individuella orden förstod de inte. 


När mamma förstått tyckte hon att det skulle vara post poop swish istället. 



Åkte till Clas Ohlson och köpte lampskärm till vardagsrummet, lampor, fäste till lamporna. Sen till Hemtex där jag köpte gardinstänger med presentkort. Nästa stopp var Jysk där jag hade tänkt köpa gardiner med det som var kvar på Väla-presentkortet efter Clas Ohlson. Men det gällde inte där (och först i kassan på IKEA kom jag på att jag hade digitalt presentkort på Jysk😒). Tillbaka till Hemtex där jag köpte gardiner på 50% rea med Hemtex-presentkort. Sen var det IKEA. Det blev Pärup, 2-sits soffa med mörkgrön klädsel, och fronter till skafferiet. 
Kom hem 14:16 till Tigger. Hon kom och klagade..



...men så blev det läskigt med oväsen och hon gömde sig på nya favvo-gömstället, längst ner i garderoben längst till höger. Pappa satte upp fronterna men så visade det sig att det saknades två påsar gångjärn. 😑
 Efter en kort tur till IKEA kom han tillbaka och gjorde klart det. 


Imorgon ska handtagen på. Snyggt blir det!

Goda nyheter om ätandet och drickandet! 05:40 drack hon. När jag gav mat var skålen helt tom, hon hade ätit 30 g. 06:17 åt hon. 😁
Skålen var nästan tom 18.

Äpplequinoagröt är receptet på dag 11 på Fresh Fruit and Vegetables Month. Jag garnerade med tranbär, rostade hasselnötter och aprikos. 



Äpplequinoagröt

Mängd: 1 st portion, ca 785 g 

Ingredienser:
2 äpplen (~ 220 g)
1 krm malen kanel 
5 msk ICA Sötströ 
2 dl quinoaflingor  
3 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 
2 dl koncentrerad äpplejuice 

Instruktioner: 
Skölj äpple. Skala och grovriv. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll äpple, kanel, sötströ, quinoaflingor, havremjölk och äpplejuice i en kastrull. Puttra i 6-7 minuter och rör om konstant. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Adios!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar