måndag 22 augusti 2022

Persikasmulpaj

22 augusti är Eat A Peach Day! Ursprunget är okänt men enligt en snabb googlesökning fanns temadagen 2010. Persikasmulpaj är ett utmärkt sätt att fira dagen 🤤

Kunskapskokboken säger att persikor är i säsong hela året. "Högsäsong juni-september. Spanien maj-juni, Italien juli-september, Sydamerika oktober-december, Sydafrika januari-april." (Kunskapskokboken)


* Havresmuldegen passar även till en 27 cm i dm pajform

Persikasmulpaj

Mängd: 1 st 24 cm i dm pajform *

Ingredienser:
700 g persikor 

Havresmuldeg
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ 
3 msk riven kokos
4 dl Sellton Havremjöl 
85 g rumsvarmt Violife Vioblock 

Ingredienser: 
Kärna ur. Grovhacka. Häll i en pajform. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kanel, sötströ, kokos och havremjöl i en skål. Smula ner smör. Knåda till en smuldeg. Smula över. Grädda mitt i ugnen i 27-28 minuter. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kylen.

Hej svejs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar