22 augusti är Eat A Peach Day! Ursprunget är okänt men enligt en snabb googlesökning fanns temadagen 2010. Persikasmulpaj är ett utmärkt sätt att fira dagen 🤤
Kunskapskokboken säger att persikor är i säsong hela året. "Högsäsong juni-september. Spanien maj-juni, Italien juli-september, Sydamerika oktober-december, Sydafrika januari-april." (Kunskapskokboken)
* Havresmuldegen passar även till en 27 cm i dm pajform
Persikasmulpaj
Mängd: 1 st 24 cm i dm pajform *
Ingredienser:
700 g persikor
Havresmuldeg:
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ
3 msk riven kokos
4 dl Sellton Havremjöl
85 g rumsvarmt Violife Vioblock Ingredienser:
Kärna ur. Grovhacka. Häll i en pajform. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kanel, sötströ, kokos och havremjöl i en skål. Smula ner smör. Knåda till en smuldeg. Smula över. Grädda mitt i ugnen i 27-28 minuter. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Hej svejs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar