17/7 är Ice Cream Day! 1984 utropade tredje söndag i juli Ice Cream Day (National today).
Dagens recept är Piggelin! GB lanserade Piggelin 1972. Jag har som typ alla alltid trott att det är päronsmak, men det är faktiskt tutti-frutti! (Wikipedia). Vad innehåller Piggelin? På GB står det att Piggelin innehåller:
Vatten, socker, glukos-fruktossirap, druvjuice framställd av koncentrat, syra (citronsyra, trikaliumcitrat), stabiliseringsmedel (pektin, gummi arabicum, karragenan), arom, färgämnen (klorofyllkopparkomplex, kurkumin).
Så därför är gröna vindruvor huvudingrediensen i de recept jag hittat på Google. Så jag utgick från det och la till sötströ för det var lite för skarp smak. Men det saknades något. FUN Light Blissful Cloudy Apple to the rescue!
Jag använder glasspinnformarna CHOSIGT från IKEA.
Piggelin
Ingredienser:
500 g gröna vindruvor
2 msk ICA Sötströ
Instruktioner:
Skölj vindruvor. Plocka och lägg i en skål. Tillsätt saft och sötströ. Mixa så slätt det går med stavmixer. Häll i glasspinnformar. Sätt i pinnar. Frys i 4 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar