Nu har jag lämnat in delprov 3! Det sista delprovet, som var väldigt likt det andra. Båda är rapporter om 3-4 sidor exklusive titelblad, innehållsförteckning och referenslista. Jag använde delprov 2 till delprov 3.
Syftet med delprov 2:
"The aim is to critically review and compare health information and recommendations at two official website’s and to compile the analysis in a written report."
Och delprov 3:
"The aim is now(as opposed to assessment 2) to critically review and compare health information at different website’s that are not official and to compile the analysis in a written report."
I delprov 2 skrev jag om vad Livsmedelsverket och British Nutrition Foundation skrev och rekommenderade om gravidas näring. Delprov 3 handlar om vad Kurera och Steg för Hälsa skrev om vitlök och högt blodtryck.
Igår fick jag fantastiska nyheter...
Jag fick VG på delprov 2!!! 🙊🥳💥 Det trodde jag INTE!
Läraren skrev: "The topic you have chosen for your assignment is highly relevant and current. You have used interesting examples to analyze different perspectives of health communication. You have a source-critical approach and have understood what the task was about. You have also captured the complexity of health communication focusing on the communication process. Good work!" 🙈 🤩
Men till dagens recept: Höstig grönsakssoppa! Det här blir den sista Årstidsgrönsaksoppan för 2021. Premissen är att använda svenska grönsaker i säsong.
I Höstig grönsakssoppa är det lök, palsternacka, persiljerot och butternut squash. Lök är i säsong hela året (Säsongens bästa). Palsternacka likaså (Säsongsmat). Persiljerötter är i säsong september-april (Säsongsmat). Butternut squash är i säsong september-december (Säsongens bästa).
Höstig grönsakssoppa
Mängd: 6 st 90 cl skålar
Ingredienser:
1 gul lök
2 palsternackor (~ 195 g)
3 persiljerötter (~ 150 g)
1 butternut squash (~ 1000 g)
Rapsolja
20 dl vatten
10 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
2 msk salt
2 msk citronsaft
Instruktioner:
Skala och finhacka lök. Skär bort botten på , palsternacka och persiljerot. Skala. Finhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja och lök i en kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt rapsolja och Malaysian Curry Powder. Fräs i 1 minut. Häll i palsternacka och persiljerot. Fräs i 6 minuter. Tillsätt butternut squash. Fräs i 6 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Häll i vatten. Koka i 9-10 minuter och rör om varannan minut. Blanda i havremjölk, salt och citronsaft. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Fa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar