Idag gjorde jag omprov och jag fick GODKĂNT!!!!! đđ„łđđ Jag fick risotto och pocherat Ă€gg. Jag hade ju önskat Pocherat Ă€gg! LĂ€raren frĂ„gade om det kĂ€ndes bra och jag sa ja, men inombords tjöt jag YEEESSSSSS! Jag blev nöjd och blev inte sen. NĂ€r jag tog upp det sista pocherade Ă€gget tog min tid slut.
SÄ hÀr kommenterade lÀraren:
Sesamparmesan Àr helt enkelt rostade sesamfrön som mixas med nÀringsjÀst, salt och vitpeppar. LÀtt och bra substitut mot parmesan!
Mixat..
och söndersmulat.
Sesamfrön Ă€r nyttiga med protein, jĂ€rn och magnesium! (Fast 100 g innehĂ„ller över 500 kcal... đŹ).
Sesamparmesan
MĂ€ngd: ca 110 g
Ingredienser:
100 g skalade sesamfrön
5 msk nÀringsjÀst
1 nypa salt
1 nypa malen vitpeppar
Instruktioner:
SÀtt ugnen pÄ 200 grader. LÀgg bakplÄtspapper pÄ en bakplÄt. Fördela ut sesamfrön. Rosta mitt i ugnen i 7-8 minuter. Ta ut och lÄt svalna i 20 minuter. HÀll sesamfrön, nÀringsjÀst, salt och vitpeppar i en skÄl. Mixa med en stavmixer. Smula sönder med fingrarna.
Förvaring: Förvara i kylen.
Xayr!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar