måndag 30 september 2019

Fruktsallad

Fruktsallad är en underbart lätt dessert att svinga ihop! Jag tog vad jag hade hemma: vindruvor, jordgubbar, clementiner, äpple och päron. 


Fruktsallad 

Mängd: ca 1730 g

Ingredienser:
500 g gröna vindruvor
390 g färska jordgubbar
3 clementiner (~ 265 g)
2 msk citronsaft
3 dl vatten
3 äpplen (~ 450 g)
2 msk citronsaft
3 dl vatten
6 päron (~ 500 g)

Instruktioner:
Skölj vindruvor i durkslag. Dela på mitten. Skölj jordgubbar i durkslag. Skär bort toppen och finhacka. Skala och finhacka clementiner. Blanda citronsaft och vatten i en skål. Skölj äpple i durkslag. Skala och dela med äppleklyftare. Finhacka. Häll i skålen. Blanda citronsaft och vatten i en annan skål. Skölj päron i durkslag. Skala. Skär bort toppen och botten. Finhacka. Häll päron i skålen. Häll päron i durkslag. Blanda all frukt i en stor skål. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kylen.


Bay!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar