1 januari är starten på Oatmeal Month!
Month! Whole Grains Council har valt ett fullkorn för varje månad.
Januari: Havregryn
Februari: Korn
Mars: Quinoa
April: Grodda gryn
Maj: Amaranth
Juni: Durra
Juli: Vete
Augusti: Råg och triticale
September: Ris och vildris
Oktober: Majs inklusive popcorn
November: Hirs och teff
December: Bovete
Idag börjar Fiber Focus Month (National today). Jag googlade fram att temamånaden fanns i alla fall 2008.
Baking Month börjar också idag! Jag hittar inte mycket om temamånaden, jag har googlat mig fram till att den fanns 2011.
Bananchokladbollar är dagens recept. Jag utgick från Chokladbollar.
Bananchokladbollar
Mängd: 8 st 5 cm i dm bollar/22 st 3 cm i dm bollar
Ingredienser:
2 bananer (~ 295 g) (~ 180 g mosad)
1 nypa salt
4 msk kakao
1 dl riven kokos
1 dl ICA Sötströ
8 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
100 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block
4 msk starkt kallt kaffe
Riven kokos
Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. Mosa i en skål.
Blanda i salt, kakao, kokos, sötströ och havregryn. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i kaffe. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Inuulluarit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar