onsdag 26 juni 2024

Kabaro au curry

Tigger update!



8 juni




9 juni hälsade mamma på.



På natten 10 juni jagade Fluffisen en fluga! 🤤  


 


13 juni blev det photoshoot 😘







14 juni kom mamma. Hon klippte klorna på det lilla livet! 🙀😾😿




17 juni. 😴🥱



20 juni hälsade Tiggers mamma på. 😍


Hon snarkade sååå fint! 🔊




22 juni. Tigger godkände klänningen



På söndag kom mamma. 🥰


Idag gick vi ut. Vi slog rekordet för i år: 9 minuter! 


Och upptäckte nya buskar! 


Hon åt massa gräs! Gottigottgott! 🤤


Trots att det var massa jävla oväsen, åt hon gräs och markerade sitt territorium. 👏


🌸🌺


Helt sluuuut efter 9 minuter utomhus! 

Moving on. 26 juni är dag 26 på Fresh Fruit and Vegetables Month och Madagaskars nationaldag. 🇲🇬 Kabaro au curry är dagens recept. Taste Atlas säger att det är en traditionell gryta och beskriver den som "Curried Lima Beans". 
Kabaro betyder bönor på malagassiska (USC Libraries).

Jag utgick från sida 56 "Zeinas green kitchen: gröna recept från olika delar av världen" av Zeina Mourtada. 


Kabaro au curry

Mängd: 1 st 100 cl skål

Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor 
25 g solrosolja 
2 tsk milt currypulver 
2 tsk malen cayennepeppar 
800 g krossade tomater 
1 tsk salt 

Instruktioner: 
Finhacka lök och vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll lök och solrosolja i en kastrull. Fräs i 8-9 minuter. Tillsätt vitlök, currypulver, cayennepeppar. Fräs 30 sekunder-1 minut. Häll i tomat och salt. Puttra under lock i 16-17 minuter och rör om ofta. Skölj limabönor. Häll i limabönor. Puttra under lock i 22-23 minuter och rör om ofta. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kyl.

Veloma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar