lördag 25 maj 2024

Ensalada de Porotos Verdes

Tigger update! 


Förra lördagen låg Tigger i sitt fönster och spanade...


när en DUVA kom!!! 🙀


Efter att ha spanat telepatiskt blev hon helt utmattad! 


Söndag 








Photoshoot på måndag 📷



På tisdag drömde det lilla livet! 😴



På onsdag sov hon i kattong 📦


Mys på torsdag morgon 🥰



TOE BEANS! 🫘 

Mamma hälsade på...


och Tigger blev sååå glad! 




Tigger älskar att mysa med sin mamma! 

Igår kräktes hon på sängen. 😿 Så jag kastade täcken på golvet...




och hon sov på dem. 🥰

Nu till dagens recept. 25 maj är dag 25 på Salad Month. Ensalada de Porotos Verdes är en sallad med haricots verts och tomat från Chile. 🍅🥗 Ensalada är sallad och porotos verdes är gröna bönor. 
Jag utgick från International Vegetarian Union och Carolina En La Cocina. IVU tog stora tomater men mina var mindre så jag tog flera. 


Ensalada de Porotos Verdes

Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 595 g

Ingredienser:
340 g färska haricots verts
3 tomater (~ 275 g) 
1 vitlöksklyfta 
10 g olivolja 
2 tsk citronsaft
1 tsk salt

Instruktioner:
Skölj och trimma haricots verts. Dela diagonalt. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Häll i haricots verts. Koka i 12-13 minuter. Häll i durkslag. Häll i en skål. Skölj tomat. Skär i klyftor. Häll i skålen. Skala och finhacka vitlök. Blanda vitlök, olivolja, citronsaft och salt i en skål. Tillsätt dressingen. Blanda. Servera kallt. 

Förvaring: Förvara i kylen.

Chao! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar