I måndags började det snöa!!!
Fastän snön fanns kvar igår kom två inkräktare! 🙀
Idag har snön smält bort och det var varit fullpackat med inkräktare! Första jag såg var svartvita 11:08. 11:28 kom den tillbaka. 11:34 kom den orangea och 4 minuter kom den tillbaka. 11:41 kom kattunge OCH den orangea. 11:44 rullade de båda helt plötsligt ner. 🙀🙀🙀Moving on. 23 november är Eat A Cranberry Day! Ursprunget är oklart, men Nationaltoday säger att temadagen fanns 2015. Det är också dag 23 på World Vegan Month. Receptet för idag och min lunch var Grönkål- och tranbärssallad 🥗
Grönkål- och tranbärssallad
Mängd: 3 st portioner, ca 1680 g
Ingredienser:
5 msk citronsaft
20 dl vatten
2 äpplen (~315 g)
2 päron (~ 420 g)
1 schalottenlök
1 gurka (~ 210 g)
250 g babyplommontomater
150 g grönkål
200 g torkade tranbär
Dressing:
40 g fryst tinad persilja
2 msk vatten
2 msk rapsolja
1 msk citronsaft
2 msk salt
1 msk torkad rosmarin
1 msk ICA Sötströ
Instruktioner:
Blanda citronsaft och vatten i en skål. Skölj päron. Skär bort botten och toppen. Kärna ur. Finhacka. Häll i skålen. Häll ut vattnet.
Skala och finhacka lök. Skölj gurka. Skär bort botten och toppen. Finhacka. Skölj tomat. Grovhacka. Skölj grönkål. Riv bladen i bitar. Häll lök, gurka, tomat och grönkål i skålen. Blanda persilja, vatten, rapsolja, citronsaft, salt, rosmarin och sötströ i en skål. Häll över dressingen och blanda noga. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Sala kahle!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar