onsdag 23 november 2022

Grönkål- och tranbärssallad

I måndags började det snöa!!! 


Fastän snön fanns kvar igår kom två inkräktare! 🙀 
Idag har snön smält bort och det var varit fullpackat med inkräktare! Första jag såg var svartvita 11:08. 11:28 kom den tillbaka. 11:34 kom den orangea och 4 minuter kom den tillbaka. 11:41 kom kattunge OCH den orangea. 11:44 rullade de båda helt plötsligt ner. 🙀🙀🙀

Moving on. 23 november är Eat A Cranberry Day! Ursprunget är oklart, men Nationaltoday säger att temadagen fanns 2015. Det är också dag 23 på World Vegan Month. Receptet för idag och min lunch var Grönkål- och tranbärssallad 🥗



Grönkål- och tranbärssallad
 
Mängd: 3 st portioner, ca 1680 g

Ingredienser:
5 msk citronsaft 
20 dl vatten 
2 äpplen (~315 g)
2 päron (~ 420 g)
1 schalottenlök  
1 gurka (~ 210 g) 
250 g babyplommontomater 
150 g grönkål 
200 g torkade tranbär 

Dressing:  
40 g fryst tinad persilja  
2 msk vatten 
2 msk rapsolja 
1 msk citronsaft 
2 msk salt  
1 msk torkad rosmarin 
1 msk ICA Sötströ

Instruktioner:
Blanda citronsaft och vatten i en skål. Skölj päron. Skär bort botten och toppen. Kärna ur. Finhacka. Häll i skålen. Häll ut vattnet. 
Skala och finhacka lök. Skölj gurka. Skär bort botten och toppen. Finhacka. Skölj tomat. Grovhacka. Skölj grönkål. Riv bladen i bitar. Häll lök, gurka, tomat och grönkål i skålen. Blanda persilja, vatten, rapsolja, citronsaft, salt, rosmarin och sötströ i en skål. Häll över dressingen och blanda noga. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Sala kahle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar