måndag 23 augusti 2021

Plommonsmulpaj

Idag börjar Fruit & Veg Month! Healthy Kids skriver:

"Fruit & Veg Month is a health promotion event that aims to encourage increased fruit and vegetable consumption amongst NSW primary school children through engaging activities for the classroom, whole of school and at home. The event is funded by NSW Health."

Fruit & Veg Month börjar idag måndag 23/8 och slutar fredag 17/9. Fruit & Veg Month är alltså inte samma sak som Fresh Fruit and Vegetables Month som jag firade i juni.

Fresh Fruit and Vegetables Month var i juni. Skapades av Fresh Fruit and Vegetable Association 1991. Sker varje år i juni.

Fruit & Veg Month är 23/8-17/9. Organiseras av NSW Health. NSW står för New South Wales, en delstat i Australien. Sker varje år. 

Till det första receptet!


Jag hade turen att få plocka över 10 kg plommon. Gratis! Majoriteten är i frysen, men det blev också bakning! Plommonsmulpaj är ett måste. 🤤

* Uppdatering 6/7-2022: Tyvärr tillverkas inte längre Garant Ekologiskt Vegogott Block 
Rekommenderar Violife Vioblock istället 

Plommonsmulpaj

Mängd: 1 st 24 cm i dm pajform, ca 640 g

Ingredienser:
500 g plommon

Havresmuldeg:
1/2 tsk malen kanel
3 msk ICA Sötströ 
2 msk riven kokos
1 msk Risenta Kokosmjöl
3 dl Sellton Havremjöl  
70 g rumsvarmt Garant Ekologiskt Vegogott Block *

Ingredienser: 
Skölj plommon. Kärna ur. Grovhacka. Sätt ugnen på 200 grader. Häll i en pajform. Blanda kanel, sötströ, kokos, kokosmjöl och havremjöl  i en skål. Smula ner smör. Knåda till en smuldeg. Smula över. Grädda mitt i ugnen i 20-21 minuter. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kylen.

Hejdå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar