torsdag 3 juni 2021

Kokta melerade linser

Idag har jag lämnat in rapporten och det känns bra. Det var också redovisning av gestaltning av husmanskostsmåltiden. Alla blev godkända! 🥳 Så jag har G på delprov 1 och 3. Betyget på delprov 2 kommer senast 24/6. 



Okokta/kokta melerade linser 

Lentilles de Puy, puylinser, delikatesslinser och melerade linser är samma sak. Puylinser är melerade linser från regionen Puy i Frankrike och skyddas enligt EU-lag. De kan jämföras med champagne som bara får heta champagne om det kommer från Champagne, Frankrike eller halloumi som bara får heta det om det kommer från Cypern. 


(7/6 upptäckte jag att det står..


"Lens culinaris puyensis" på påsen)



Kokta melerade linser

Mängd: ca 800 g

Ingredienser:
20 dl vatten
400 g Garant Ekologiska Melerade Linser

Instruktioner:
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vatten i en kastrull. Låt sjuda. Skölj linser i en sil. Häll i linser. Sjuda i 12-13 minuter.  Skölj linser i en sil.

Förvaring: Förvara i kylen.

Pa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar