torsdag 26 mars 2020

Kokta pintobönor

Pintobönor är bra för hjärtat då det innehåller magnesium och kalium.

100 g kokta pintobönor innehåller 50 mg magnesium och 436 mg kalium (källa).

Så om du använder 1000 g kokta pintobönor så blir det 50 mg • 10= 500 magnesium och 436 mg • 10 = 4360 mg, alltså 4.3 g kalium.

För kvinnor är det rekommenderade dagliga intaget 280 mg och 350 mg för män (källa). För kvinnor är RDI kalium 3.1 g och män 3.5 g (källa).



Okokta/kokta pintobönor 

Kokta pintobönor 

Mängd: ca 1095 g

Ingredienser:
500 g Eldorado Torkade Pintobönor
30 dl vatten 
40 dl vatten 

Instruktioner:
Skölj pintobönor i en sil. Häll pintobönor och vatten i en skål. Låt stå i 10 timmar. Värm en spisplatta på medelvärme. Skölj pintobönor i en sil. Häll pintobönor och vatten i en kastrull. Ställ på kastrullen och låt stå i 2 timmar utan att röra om. Skölj pintobönor i en sil.

Förvaring: Förvara i kylen.

Layhannike!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar